assist3d
wat2

WAT

Mogelijkheden creëren voor zorgverleners om via 3D-scanning, 3D-ontwerp en 3D-printing op maat gemaakte hulpmiddelen te maken voor alledaagse activiteiten.

doel2

DOEL

  1. Verbeteren van de kwaliteit van leven van personen met een nood voor op maat gemaakte hulpmiddelen voor dagelijkse activiteiten door de drempel te verlagen om gebruik te maken van geavanceerde ontwerp- en productietechnieken die het mogelijk maken om innovatieve, op maat gemaakte oplossingen te bieden die voordien niet mogelijk waren.
  2. Nieuwe digitale technologieën meer toegankelijk maken voor zorgorganisaties door hen een makkelijk te gebruiken digitale workflow, inclusief richtlijnen voor maatname, ontwerp, productie en afwerking, aan te bieden om hulpmiddelen op maat te ontwerpen en printen.
  3. Creëren van nieuwe samenwerkingsverbanden tussen zorgorganisaties (ziekenhuizen, zorginstellingen, patiëntenorganisaties, …) en technologische bedrijven (softwareontwikkelaars, 3D-print services, …) door hen actief te betrekken bij 35 cases.
  4. Educatie en betrokkenheid van studenten door de projectresultaten en tools te integreren in lessen, organiseren van workshops en organiseren van makeathons met studenten vanuit verschillende opleidingen.
relevantie2

RELEVANTIE

Personen met een fysieke beperking (bijvoorbeeld ten gevolge van een beroerte, reumatoïde artritis, …) en personen met een matige, ernstige tot diep verstandelijke beperking hebben vaak nood aan hulpmiddelen voor het uitvoeren van alledaagse activiteiten. Momenteel maken deze personen meestal gebruik van prefab hulpmiddelen. Uit gesprekken met verschillende (ergo)therapeuten blijkt dat deze hulpmiddelen vaak niet (voldoende) op maat zijn. Binnen het Assist3D project maken we het voor zorgverleners mogelijk om via 3D-scannen, 3D-ontwerp en 3D-printen op maat gemaakte hulpmiddelen voor alledaagse activiteiten te maken.

onze rol2

ONZE ROL

Mobilab & Care was voor Assist3D de projectuitvoerder.

toekomst2

TOEKOMST

Zelf gebruik maken van onze ontwerpen? Contacteer ons!
onderzoekers2

ONDERZOEKERS

Mario Broeckx

Veerle Creylman

Tom Saey

Tessa Delien

Kris Cuppens

duur2

DUUR

12/2018 –  02/2021

 
publicaties2

PUBLICATIES

Saey, T. , Cuppens, K., Delien, T., Broeckx, M., Creylman, V. (2020). Digital design of bespoke aids for activities of daily living. Proceedings of the 17th International Conference, ICCHP 2020

Partners

partners assist3d

Ondersteund door

combinatielogovlaio

Contact

Mario Broeckx

mario.broeckx@thomasmore.be 

+32 14 74 06 99

assist3d.be