wat2

WAT

‘CoMM’ staat voor “Communicatie Mogelijk Maken” en dat doen we aan de hand van een website. Op die website staan tips en hulpmiddelen zodat iedereen met een (acute) communicatiebeperking toch kan communiceren. 

doel2

DOEL

Het doel is om communicatie mogelijk te maken voor mensen die het daar moeilijk mee hebben. Dat doen we op een laagdrempelige en toegankelijke manier zodat iedereen ermee aan de slag kan. 

De focus ligt op eenvoudige, goedkope hulpmiddelen die laag- of niet- technologisch zijn en snel ingezet kunnen worden. Zo kan iedereen de aangeraden hulpmiddelen gemakkelijk gebruiken. Daarnaast bieden we ook persoonlijk advies aan. 

Bovendien hopen we via de webtool de zorgsector bewust te maken van de nood aan alternatieve communicatie(hulpmiddelen) én de mogelijke oplossingen.  

relevantie2

RELEVANTIE

Communicatie is jammer genoeg niet voor iedereen vanzelfsprekend. Toch is jezelf kunnen uitdrukken erg belangrijk voor je welzijn. Wanneer je niet kan communiceren, heb je ook kans op het verliezen van je sociale contacten en dat heeft een grote impact op alle betrokkenen. Sociaal contact is menselijk en broodnodig, dat maakte corona ons nog eens heel duidelijk. 

Toch is de kennis over alternatieve vormen van communicatie(hulpmiddelen) nog beperkt. Een kleine inverstering maakt nochtans een groot verschil! Daarom verzamelen we binnen dit project de beschikbare kennis op een begrijpelijke manier en creëren we zo een maatschappelijke impact. 

onze rol2

ONZE ROL

Het project wordt uitgevoerd door Modem, een expertnertwerk in ondersteunende communicatietechnologie. Modem wordt gecoördineerd vanuit Mobilab & Care.

toekomst2

TOEKOMST

In samenwerking met de Koning Boudewijnstichting maakten we de website IkKanNietPraten.be, eerste hulp bij moeilijkheden met communiceren. Je vindt er snel inzetbare hulpmiddelen voor personen die het moeilijk hebben om te spreken. De informatie op de website is samengesteld en wordt onderhouden door Modem, het expertnetwerk ondersteunende technologie.

onderzoekers2

ONDERZOEKERS

Wim De Backer

Tessa Delien

Kirsten Denis

Inge Piedfort

Hajar Ghaem

duur2

DUUR

01/10/2020 – 30/09/2021

 
publicaties2

PUBLICATIES

Ondersteund door

koning boudewijns

Contact

Wim De Backer
 

wim.debacker@thomasmore.be

+32 14 74 10 88