Karolien Baldewijns

Karolien Baldewijns

Onderzoeker

Karolien Baldewijns behaalde haar Bachelor in Sociale Verpleegkunde in 1999 en haar Master in Gezondheidsheidvoorlichting in 2002.

Na haar masteropleiding was Karolien actief binnen de opleiding verpleegkunde van Thomas More Kempen. Ze gaf les, was opleidingsverantwoordelijke sociale verpleegkunde en bouwde internationalisering binnen de campus verder uit.

Vanaf 2013 werkt ze als onderzoeker binnen Mobilab & Care. Ze is vooral betrokken in de onderzoekslijn kwaliteitsvol ouder worden met affiniteit voor empowerment, ondersteuning van zelfzorg bij oudere zorgvragers en het optimaliseren van zorgprocessen. Als onderzoeker heeft ze zich verder bekwaamd in kwalitatieve onderzoeksmethode.

Momenteel is ze actief in Healthli Buurtkompas, een project dat gezondheidsvaardigheden in de eerste lijn wil versterken.

Daarnaast is ze sinds januari 2016 als Phd student verbonden aan de Universiteit Maastricht. Haar Phd richt zich op de organisatie van de Hartfalenzorg in Noorder-Kempen, Maastricht en Aken. 

Bovendien is Karolien ook betrokken bij HeartsConnect, het lerend netwerk hartfalen dat als doel heeft transmurale hartfalenzorg in België te verbeteren. Transmurale zorg is de samenwerking tussen ziekenhuizen en zorgverleners buiten het ziekenhuis. Daarbij staat de patiënt centraal en is integrale zorg het uiteindelijke doel.  

De mens achter de onderzoeker

Karolien is getrouwd met Bjorn en mama van twee dochters.
Ze kijkt enorm op naar alle vrouwen die voor haar de weg bereid hebben zodat ze kan doen wat ze doet. 

“It’s our choices that show what we truly are. Far more than our abilities.” (A. Dumbledore)

Karolien in enkele woorden

  • Enthousiast
  • Nieuwsgierig
  • Punctueel
  • Betrokken
  • Actief

Contact