skatelogo
wat2

WAT

SKATE staat voor Skills & Knowledge on Assistive Technology in Early Childhood Inclusive Education. 

doel2

DOEL

In het Erasmus + project SKATE willen we:

  • Nieuwe vaardigheden en kennis binnenbrengen in scholen en kinderdagverblijven, zodat leerkrachten en opvoeders technologieën en digitale toepassingen op een goede manier kunnen gebruiken.
  • De kwaliteit van de kinderopvang en het kleuteronderwijs verhogen voor kinderen met speciale behoeften of kinderen die het risico lopen uitgesloten te worden. We willen een vroegtijdige tussenkomst met geschikte ondersteunende technologieën stimuleren.
  • Een steeds inclusievere leeromgeving creëren.
relevantie2

RELEVANTIE

Steeds meer jonge kinderen met een beperking melden zich aan in de reguliere kinderopvang of kleuterschool. Hoewel er al heel wat technologieën bestaan die de inclusie van mensen met een beperking kunnen bevorderen, is er nog maar weinig kennis over het inzetten van technologie voor de inclusie van kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Naast het ontbreken van kennis over ondersteunende technologie, geven begeleiders en leerkrachten van jonge kinderen aan dat ze zich nog te weinig competent voelen op gebied van technologische toepassingen. Door het ontwikkelen van leerprogramma’s willen we deze technologische drempel doorbreken.

onze rol2

ONZE ROL

Mobilab & Care is projectleider. Skate bundelt informatie over innovatieve technologieën die ingezet kunnen worden voor de inclusie van jonge kinderen met een beperking (0 tot 6 jaar). Daarnaast worden richtlijnen en leerprogramma’s ontwikkeld die kleuterleerkrachten en begeleiders in de kinderopvang wegwijs maken in het gebruik van deze technologieën.  

onderzoekers2

ONDERZOEKERS

Jo Daems

Tessa Delien

Bert Bonroy

duur2

DUUR

01/09/2020 –  31/08/2023

Partners

logos skate square
logos skate square2
logos skate square5
logos skate square3

Ondersteund door

logosbeneficaireserasmusleft_en_0

Contact

Jo Daems

jo.daems@thomasmore.be

+32 14 74 05 94

skateerasmus.be